MINI PLANNER & KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL!.

MINI PLANNER & KALENDAR TAHUN 2020.

Assalamualaikum hangpa!. Selamat sejahtera!. Sihat ka tu semua?. Alhamdulillah nampaknya jerebu & IPU dah semakin pulih di Malaysia. Harapnya, bertambah baik hendaknya, aamiin.

Ok, kita tinggalkan sekejap kisah jerebu!. Hurm, diam tak diam dah sampai ke penghujung tahun kita ni kan!. Lagi beberapa bulan nak masuk tahun baru dah iaitu Tahun 2020!.

TEMPAHAN MINI PLANNER & KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL !


TEMPAHAN MINI PLANNER & KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL !

Apa azam tahun wawasan 2020 hangpa sebelum ni?. Ingat lagi tak?. Ha, nak ada kereta terbang ka?. Duit terbang adalah kan, hehehe. Ok, sebelum duit hangpa terbang jauh ke sana sini. Meh aku nak memperkenalkan hangpa dengan MINI PLANNER & KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL!.

Serious hangpa boleh jimat banyak dengan MINI PLANNER & KALENDAR 2020  MURAH DI SELANGOR, KL ni!. Sebab apa?. Pertamanya, hangpa tak perlu bayar mahal-mahal!. Harga MINI PLANNER & KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ni hanya 80sen sahaja!.

Ya, betul!. Harga  MINI PLANNER & KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ni hanya 80 sen sahaja!.

APA YANG BEST TENTANG MINI PLANNER & KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL?.

Selain harga MINI PLANNER & KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ni murah, yang bestnya tentang  MINI PLANNER & KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ni ialah isi kandungannya bukan ada kalendar 2020 ja malah ada ruangan :

- Saving notes

- Fitness checklist

- Calendar 2020

- Personal Notes

Dan yang penting ready stock!.

TEMPAHAN MINI PLANNER & KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL !

Yasin Murah : KLIK SINI

TEMPAHAN MINI PLANNER & KALENDAR 2020 MURAH DI SELANGOR, KL !

  • Delivery adalah setiap hari bekerja. Provided payment masuk sebelum 10 pagi. Order hari ni, InshaaAllah esok abam pos laju dah pin-pin depan rumah.

  • Bukan pre order. No...no..no. MINI PLANNER & KALENDAR TAHUN 2020 MURAH DI SELANGOR, KL! ni ready stock ok. Tak perlu nak tunggu lama-lama especially pada yang nak guna urgent.

  • Tak nak guna pos laju?. Nak COD?. Pun boleh. Boleh COD setiap hari Isnin hingga Khamis di sekitar Klang Valley *by appointment* sahaja!. (McD Kajang Perdana on weekend & weekdays di McD Denai Alam)

  • Saiz MINI PLANNER & KALENDAR TAHUN 2020 MURAH DI SELANGOR, KL! ni memang cun habis!!. Saix 10 x 15cm.

  • Kulit MINI PLANNER & KALENDAR TAHUN 2020 MURAH DI SELANGOR, KL! ni adalah tebal. Ia menggunakan 260gsm Art Card with glossy finishing.

  • Tulisan dalam MINI PLANNER & KALENDAR TAHUN 2020 MURAH DI SELANGOR, KL! ni adalah sangat jelas. Bukan versi photostat punya taw. Kualiti tip top!. Kertas dalam pulak menggunakan 70gsm simili paper, 32 muka surat (B/W print).

  • Kebanyakan pelanggan yang dah order MINI PLANNER & KALENDAR TAHUN 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ni semuanya berpuas hati & happy dengan kualiti yang depa dapat. And of course trusted seller!.

Nak cari doorgifts yang murah, nak jadikan  MINI PLANNER & KALENDAR TAHUN 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ni sebagai hadiah kepada pelanggan, sahabat, ahli keluarga pun memang sangat sesuai weh!.

Hangpa kalau nak order?, boleh terus WhatsApp ke www.wasap.my/60126460421 atau www.wasap.my/601151044524

Nak  MINI PLANNER & KALENDAR TAHUN 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ni POSTAGE PERCUMA atau nak beli melalui KAD KREDIT / DEBIT hangpa boleh beli  MINI PLANNER & KALENDAR TAHUN 2020 MURAH DI SELANGOR, KL ni di laman platform dekat bawah ni:

SHOPEE :
www.shopee.com.my/urbanshops

Keep Reading»

Throwback Birthday Surprise!

Birthday Surprise Yang Buat Aku Terharu!.


Assalamualaikum semua.

Hari ni 25 haribulan 9 dah, so maknanya dah dekat 3 minggu birthday aku berlalu. Yeah, Happy Belated Birthday to me!!!. Alhamdulillah aku dah officially 29 tahun. Tambah satu nombor umur aku tapi belum tua lagi ok, hahaha. Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi sebab mengurniakan umur yang panjang, sihat tubuh badan, rezeki yang luas & nikmat yang tak disangka-sangka.

Ok entry ni bukan aku nak membebel tak tentu pasal, hihi. Aku cuma nak ceritakan memori manis aku dalam blog ni. Aku ni kan mudah lupa, so dekat sini lah aku nak catat kenangan-kenangan tu semua.

Syukur Alhamdulillah, dihiburkan Allah melalui kawan sekerja & keluarga.Terkejut sangat. Rasa terharu pun ada setiap kali tengok balik gambar-gambar tu. Masya Allah, walau masih terasa dengan kehilangan Mak, tapi dengan segala kejutan ni buat aku rasa happy.

Bagi aku, tahun ni lah birthday aku yang paling gempak & sweet gitu. Tak pernah-pernah aku dapat birthday surprise dari family aku, tup-tup aku disurprisekan tahun ni, haha. Tahun lepas dekat sekolah dapat surprise gitu lah dari ofismate. Tahun ni pun ada dari dia ok. Serious terharu!!!. Aku taip ni pun rasa sebak.

Aku pun tak taw masa mana depa ni semua plan nak buat surprise ni. Pandai sungguh depa ni plan no. Aku tak taw sikit habuk pun, hihi. Bijak sungguh.

Birthday Surprise Yang Buat Aku Terharu!.
Surprise Cheesetart Dari Kakak No 1

Birthday Surprise Yang Buat Aku Terharu!.
Surprise Cake Dari Kakak No 2

Birthday Surprise Yang Buat Aku Terharu!.
Surprise Hadiah Dari Kakak No 3

Birthday Surprise Yang Buat Aku Terharu!.
Surprise Hadiah Dari Kakak Ofismate

Birthday Surprise Yang Buat Aku Terharu!.
Surprise Hadiah Dari Abang No 3

Ya Allah, berikan lah kegembiraan kepada mereka jika ada harinya mereka sedang bersedih sebagaimana mereka menggembirakan aku. Berikan lah mereka kasih sayang jika ada harinya mereka rasa kekurangan sebagaimana mereka membuat aku rasa disayangi.

Keep Reading»

Faktor Penting Sebelum Memiliki Medical Card

Faktor Penting Tentang Medical Card

"Puan ada medical card tak?". Ni selalunya pertanyaan wajib di tanya kan kalau kita ke hospital swasta!. Medical Card!. Apa tu medical card?. Medical card adalah kad kemasukan ke hospital (Swasta). Biasanya medical card ni boleh di dapati dengan membeli di operator insurans atau pun majikan yang memang menyediakan kebajikan staff untuk hospital. Jika kita ada medical card, pihak hospital akan bertanyakan medical card tersebut dari mana. Samada AIA, Great Eastern, Prudential, Zurich, PM Care, Takaful Ikhlas, Hong Leong, Ambank atau lain-lain. 

Bercakap tentang medical card ni, mungkin ada yang taw & ada jugak yang tak taw apa sebenarnya faktor penting tentang MEDICAL CARD ni. 

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD

Kalau kita ada medical card yang di tanggung oleh syarikat kita bekerja, mungkin kita akan berasa lebih selesa dengan benefits yang dah ada. Bagi yang takda benefits medical card dari syarikat tempat bekerja tu, hangpa perlu ambil beberapa pengetahuan tentang medical card ni, sebelum hangpa membeli. 

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL Card ni ialah jenisnya, harga, kena bayar deposit atau tak & macam mana nak beli medical card ni. 

Setiap syarikat insurance yang mengeluarkan medical card ni mempunyai kelebihan mereka tersendiri. Apa yang aku nak kongsikan di entri hari ni adalah dari operator AIA. 

1. Jenis Medical Card


4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD

Medical AIA ni terbahagi kepada tiga. Iaitu medical card individual, medical card keluarga & medical card pakej (simpanan, perlindungan & medical).

Medical Card Individual AIA

Medical Card Individual AIA ni ialah kad insurance untuk kemasukan hospital sahaja. Cover untuk individual atau orang perseorangan.

Medical Card KELUARGA AIA

Medical Card Keluarga AIA ni sama macam di atas. Ia bertujuan untuk kemasukan hospital sahaja. 

Medical Card Keluarga AIA ni pulak akan cover untuk keluarga seperti:-

1. Diri sendiri + suami / isteri.

2. Diri sendiri + anak.

3. Diri sendiri + suami / isteri + anak.

Di mana anak akan di cover sehingga maksimum 4 orang & bawah 18 tahun sahaja. Had limit tak berkongsi, setiap seorang akan miliki 1 kad medical AIA. 

Medical Card Pakej

Medical card pakej ni adalah untuk individual. Di mana ianya pakej bersama simpanan, perlindungan & jugak medical. 

Hangpa boleh jugak tambah untuk perlindungan Haji & umrah serta banyak lagi.

2. Harga Medical Card


4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD

Harga medical card AIA untuk ketiga-tiga jenis di atas adalah berlainan. Masing-masing mempunyai kelebihannya tersendiri. 

Medical Card Individual AIA

Harganya agak murah. Serendah RM70 sebulan sahaja. Seperti biasa, harga insurance ni mengikut umur. Lagi tua kita, lagi mahal harganya taw. Dan, kalau dah ada sakit kritikal, kita tak boleh beli insurance. Ini perkara normal ya!.

Berbalik pada kes medical card individu ni, harga setiap tahun atau beberapa tahun tak fixed (tetap) ok. Harga akan berubah mengikut keadaan. Tapi, kalau kita takda bajet yang tinggi. Tak salah mencuba harga yang rendah ni.

Medical Card Keluarga AIA

Harga Medical keluarga AIA ni sama macam di atas. Murah tapi tak tetap sepanjang tahun (boleh contact personal kalau nak taw details).

Harga Medical Card Keluarga AIA ni serendah :-

1. Diri sendiri + suami / isteri RM130.

2. Diri sendiri + anak.

3. Diri sendiri + suami / isteri + ANAK RM340.

Ianya memang murah, kalau untuk pertama kali nak memiliki kad medical keluarga. Hangpa boleh cuba yang murah ni.

Medical Card Pakej

Untuk pakej medical card ni harganya serendah RM150 seorang untuk sebulan. Agak mahal sikit tapi kan...
  • Harga takkan naik setiap tahun.
  • Ada pampasan kematian, hilang upaya kekal, kemalangan, kematian kemalangan, & menghidap sakit kritikal.
  • Ada simpanan & bonus.
  • Boleh keluarkan duit simpanan & bonus.
  • Polisi Matang, akan dapat duit simpanan.
Tips jimat, bayar lah secara tahunan,  berbanding bayaran tahunan.

3.Deposit Masuk Hospital


4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD

Ramai yang tak percaya tentang AIA PLATINUM HOSPITAL yang tak memerlukan deposit jika admitted.

Ya!. Tak tipu!. Memang betul, pemegang Medical Card AIA tak perlu bayar deposit jika ke hospital PLATINUM LISTS ni.

Hangpa boleh semak di LOCATE US.

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD
Avisena - platinum hospital AIA

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD
Prince Court - platinum hospital AIA

4. Beli Medical Card

Tips lain untuk beli medical card ni adalah :-

1. Beli masa sihat, sebab bila dah sakit nanti susah atau kemungkinan besar tak boleh mohon.

2. Walaupun kalau ada medical card dekat tempat kerja kita, ianya bukan untuk selamanya. Nanti, bila kita dah tak berkhidmat disitu atau perkhidmatan kita tak di perlukan lagi, mungkin umur kita dah banyak, harga insurans pada masa tu mungkin boleh mencecah ke RM300 atau 400 sebulan.

3. Beli dengan agen yang dipercayai. Yang benar-benar agen dari syarikat insurance tersebut.

Ni aku perkenalkan salah seorang agen insurance AIA, LINDA.

Nak info, tekan ja link ni : LINDA MEDICAL CARD

FULL TIME
AIA LIFE PLANNER / CONSULTANT
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️


TAK PERLU DEPOSIT HOSPITAL.

❤️AIA KAD MEDICAL MAMPU MILIK❤️

SERENDAH ⬇

1. ๐Ÿ‘จ Individu = RM70.

2. ๐Ÿ’‘ Suami + Isteri = RM130.

3.๐Ÿ‘จ/๐Ÿ‘ฉ SUAMI ATAU ISTERI + 4 Anak RM250.

4. ๐Ÿ‘ชSUAMI + ISTERI + 4 ANAK RM340m

(Anak yg Berumur di Bawah 18 Tahun Sahaja).

ATAU

ADA BUDGET LEBIH? ๐Ÿ˜ƒ BOLEH UPGRADE KE PELAN 3 IN 1.

❤️Pelan Simpanan๐Ÿ’ฐ+ Kad Medical + Faedah Kematian ❤️.

Bermula dari RM 150 Sebulan ๐Ÿ’•.

*Premium Tertakluk Kepada UMUR ,PEKERJAAN & STATUS MEROKOK

=====================================

13 FAEDAH Kad Medical AIA๐Ÿ’ช

✔PERLINDUNGAN Sehingga Umur 100 TAHUN.

✔Perlindungan Kad Medical bermula dari RM100k sehingga Rm1.5 JUTA Setahun polisi!.

✔Rawatan Dialisis Buah Pinggang (Pesakit Luar).

✔Rawatan Kanser  (Pesakit Luar).

✔Rawatan Denggi (Pesakit Luar).

✔Transplan Organ / Sumsum Tulang.

✔Rawatan Susulan Fisioterapi & Akupunktur.

✔Rawatan Kejururawatan Di Rumah.

✔Rawatan Pesakit Luar (Kemalangan).

✔Faedah Penjaga Harian.

✔Rawatan Gigi Pesakit Luar (Kemalangan).

✔ Elaun Tunai Harian di Hospital Kerajaan.

✔Pemindahan & Penghantaran Pulang Perubatan Kecemasan (dari Oversea Ke Malaysia)-USD 1 MILLION.

=====================================

❤️KeIstimewaan Kad Medical AIA❤️

❌TAK PERLU BAYAR Deposit (AIA Platinum Panel) SWIPE kad ja.

❌TIADA Ko Insurans (Bil 100% dibayar oleh AIA).

❌TANPA Had Seumur Hidup. (Amaun Perlindungan diperbaharui Setiap Tahun).

❌Tak Payah BERSESAK & "Q" LAMA" di Hospital Awam.

❌Tak "BURN DUIT SIMPANAN $" untuk Bayar Bil Hospital . IF NO Medical Card KENA BAYAR PAKAI DUIT SENDIRI ๐Ÿ˜ญ.

⭕Carian Hospital Panel Melalui Aplikasi AIA Locator

⭕ Lebih 90+ hospital panel di Malaysia. Hospital Bertaraf 5 BINTANG.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi : LINDA MEDICAL CARD

FULL TIME
AIA LIFE PLANNER / CONSULTANT

Keep Reading»

Dari 29 Tahun Aku!.

Selamat Ulang Tahun Buat Diri Sendiri


Assalamualaikum semua.

Allah memang sangat baik, masih bagi aku kesempatan merasakan nikmatnya menghirup segarnya udara hari ni & bagi aku kesempatan untuk memperbaiki diri & masih bagi aku nikmat kesihatan hingga ke hari ini.

Selamat Ulang Tahun Buat Diri Sendiri

Semalam 7hb September 2019, hari ulangtahun aku yang ke 29. Semalam hari bermakna buat aku, hari dimana aku dilahirkan. 29 tahun yang lalu ketika pertama kalinya aku melihat dunia. Tak terasa dah sampai usia aku dalam kedewasaan.

Sekarang aku makin dewasa, & aku masih mencuba mengais & menerjang hidup. Aku masih belajar untuk selalu merasa & mengucap syukur  atas berkat & kurniaan Allah.

Semalam bertambah usia  aku dalam hitungan aku & berkurang pula usia aku dalam hitungan Allah. Tak terasa, hari demi hari terus berganti. Minggu ke minggu terasa singkat sekali. Bulan pun kian berganti bulan, tahun berganti tahun. Allah, singkat sekali rasanya 29 tahun.

Terima kasih  Allah, sudah menambah umur aku satu tahun lagi. Entah berapa umur lagi yang nanti KAU berikan pada hambaMu ini. Tapi aku mohon KAU berikan kesempatan untuk aku membuat yang terbaik dalam menjalani episod kehidupan ini.

Terima kasih  Allah, untuk setahun yang luar biasa yang KAU berikan padaku. Terima kasih untuk jalan yang KAU lapangkan & segala kemudahan yang KAU berikan. Terima kasih jugak untuk pelajaran yang KAU berikan, bahawa semua akan indah pada waktunya. KAU bukakan mata aku, bahawa walaupun sering aku rasa pahit & perih, rancanganmu selalu yang terbaik & indah.

Setahun ni aku banyak belajar tentang hidup. Belajar bahawa semua yang ada di dunia ni hanya milikMu semata. Semuanya boleh KAU ambil bila masa saja & KAU gantikan dengan kehendakMu. Ya Allah, ajarkan lah aku agar tak meminta kembali apa yang hilang, tapi ajarkan pada aku untuk percaya bahawa apa yang KAU berikan adalah yang terbaik. Aku pasrahkan setiap tarikan nafasku & setiap langkahku hanya padaMu kini & selamanya.

Di hari ulang tahun aku ini, aku ingin mengirim doa untuk arwah Ibuku & juga keluargaku yang sangat aku sayangi.

Ya Allah, KAU ampunkan lah dosa Ibuku. Terangi & lapangkan lah kuburnya. Permudahkan urusannya. Limpahkan lah rahmatMu ke atas rohnya Ya Allah. Tempatkan lah dia di kalangan para solehah. Haramkan wajah Ibuku dari azab api nerakaMu. Kurangkan lah siksa kuburnya Ya Allah. Kasihani lah Ibuku Ya Allah. Berikan lah syurga tanpa hisab buatnya.


Ya Allah, berikan kesejahteraan, perlindungan & cintamu buat keluargaku. Panjangkan lah usia mereka agar mereka dapat memberi manfaat pada yang lain. Jadikan lah mereka termasuk dalam hambaMu yang sentiasa bersyukur terhadap rezeki & anugerah yang KAU berikan. Aamiin Ya Rabb...

29 tahun lalu, semalam 7hb September lahir aku seorang biasa dari seorang ibu yang luar biasa. 29 tahun sudah aku berada di dunia ni, namun belum puas berbuat apa-apa untuk membuat semua orang tersayang bangga dengan kehadiran aku di dunia ni. 29 tahun jugak sebenarnya terlalu lama untuk aku tak menghasilkan apa-apa. 29 tahun tu terlalu lama untuk dihabiskan begitu saja, namun 29 tahun terlalu sebentar jika dihabiskan bersama orang-orang tersayang.

Aku lahir & membesar dalam keluraga yang biasa. Hidup macam biasa seperti orang lain. Tapi aku hidup diantara orang yang sangat luar biasa. Keluarga yang luar biasa, teman yang luar biasa & orang sekeliling yang luar biasa. Depa semua bagi ilmu yang terbaik buat aku. Kalau aku diberikan kesempatan untuk memilih hidup sekali lagi, aku akan tetap meminta hidup macam ni. Cuma aku minta supaya dimurahkan & dicukupkan rezeki selalu.

Ya Allah, jadikan lah sisa hidupku sebagai kebahagiaan, menjadi pemenang dalam kehidupanku. Akan aku bangkitkan semangat dalam jiwaku untuk menjadi yang terbaik buat keluargaku & orang yang aku cintai & mencintaiku. Semoga aku bisa memanfaatkan sisa umurku sebaik mungkin dengan kebaikan dalam pelbagai bentuk. Ya Allah, dengan penuh rendah hati aku memohon, berkati lah setiap langkah perjalanan hidupku. Aamiin Ya Rabb...


Keep Reading»

Review KITA Col'la Dari KITA Beauties

KITA Col'la Dari KITA Beauties, Campuran Minuman Botani

Assalamualaikum semua.

Memandangkan aku tengah free sekarang ni, aku ada nak review satu produk minuman kecantikan ni yang patut hangpa dapatkan  bagi yang nak tampil cantik berseri. Cewah, ayat tu bukan main lagi kan. Ok, sebenarnya aku ada dapat satu produk ni untuk direview & ianya adalah satu produk minuman kecantikan. Sebut ja pasal kecantikan ni semua orang pun excited kan, siapa ja tak nak cantik, betul tak?.

KITA Col'la Dari KITA Beauties, Campuran Minuman Botani

Hangpa pernah dengar tak pasal produk KITA Beauties ni?. Aku pun sebenarnya sebelum ni tak pernah dengar lagi pasal produk KITA Beauties ni. Masa nak review produk ni, baru aku taw yang KITA Beauties akan melancarkan produk depa Oktober ni exclusive for Guardian. Bila dah masuk farmasi ni, aku lagi lah jatuh cinta dengan KITA Beauties ni. Selain senang nak dapatkannya, kualiti produk ni jugak terjamin kan?. Tu yang buatkan aku lagi bersemangat nak review produk ni untuk hangpa semua, hihi.

KITA Col'la Dari KITA Beauties, Campuran Minuman Botani

Ni lah dia produk minuman kecantikan KITA Beauties tu. Nice kan packaging dia.

Ok, ni aku nak tanya hangpa ni, hangpa kalau nak beli apa-apa produk kecantikan, apa yang hangpa akan tengok dulu?. Kalau aku kan, first sekali aku akan tengok ingredients produk tu dulu. Aku akan pastikan bahan-bahan yang ada dalam produk tu, bermanfaat untuk aku. Macam bila aku dapat KITA Beauties ni hari tu, aku tengok dulu ingredients dia. Ingredients dia semua best weh!. Fungsi setiap ingredients KITA Beauties ni memang buat aku rasa jatuh cinta dengan produk ni, gitu!.

KITA Col'la Dari KITA Beauties, Campuran Minuman Botani

Ok, main ingredients untuk produk KITA Col'la ni ada empat yang mana terdiri daripada Pomegranate, Collagen Peptide, Asthaxantin & Omega 3 Sunflower Seed. Antara keempat-empat bahan ni, yang paling aku suka ialah Pomegranate iaitu buah delima. Kotak produk ni jugak dilengkapi dengan arahan cara membancuh & cara pengambilan.

Jom aku terangkan apa kelebihan keempat-empat main ingredients KITA Col'la ni:

Pomegranate - Meningkatkan kesihatan kulit.

Collagen Peptide - Anti penuaan yang terbaik.

Omega 3 Sunflower Seed - Biji matahari yang berkhasiat.

Asthaxanthin - Untuk mengurangkan kedutan & meningkatkan tahap kelembapan kulit.

KITA Col'la Dari KITA Beauties, Campuran Minuman Botani

Sedap ok hangpa rasa dia, serious!. Tak macam minuman botani yang lain, yang ni memang aku boleh telan, hihi. Dan yang penting, lepas aku dah try dua tiga sachet ni, aku rasa kulit aku macam dah lembap sikit. Kalau tak, aku ni jenis kulit kering taw hangpa. Setakat ni tu ja hasil yang mampu aku kongsikan, sebab masih terlalu awal kan aku consume KITA Col'la ni.

Untuk pengetahuan hangpa jugak, KITA Beauties ni didatangkan dengan pelbagai jenis produk minuman kecantikan antaranya ialah:

  • KITA Col'la : Pomegranate (anti aging)
  • KITA Ber'ies : Mix Beries (anti oxidant)
  • KITA Pu'th : Orange (brightening & farier skin)
  • KITA Blok'it : Lemon (powefull fat blocking(
  • KITA Fib're : Avocado (suitable for those with constipation problem)
  • KITA Ku'ros : Coco (helps you lose weight)K
  • KITA Mo'hair : Apple (hair vitamin)I
  • KITA Push Up : Strawberry (natural breat enlargement)

Menarik kan?. Dah tu banyak pilihan lagi, sesuai dengan setiap masalah yang hangpa hadapi. So, hangpa jangan lupa untuk dapatkan produk KITA Beauties ni di semua Guardian seluruh Malaysia & jangan lepaskan peluang untuk merasai nikmat kecantikan bersama KITA Beauties!.

"Make your skin & body happy"

๐Ÿ‘‰ KITA Beauties

Jemput tengok video aku ni hangpa. Tekan link dekat atas tu ok. First time buat video review produk ni. Maaflah kalau nampak macam tak pro, aku ni newbies lagi bab-bab video. Tapi bersemangat nak kongsikan dengan hangpa semua tentang produk KITA Beauties ni, hihi.

Untuk maklumat lebih lanjut:


Facebook : KITA Beauties

Instagram : @kita_beauties

Keep Reading»

Anak Dara Kesayangan Bonda

Assalamualaikum semua.

Hari ni aku nak cerita pasal anak dara kesayangan aku ni. Hihi, sebab dah lama tak tulis blog & dah lama tak tulis pasal anak dara aku ni.

Anak Perempuan Bonda

Ni anak dara kesayangan aku ni si Zahra. Paling manja & paling mengada.

Dia cakap nama dia Zahara, sebelum ni dia pelat kan, haha. Tapi sekarang mulut dia kalau bercerita macam orang tua. Sekarang dia dah 5 tahun  ( bulan 11 ni cukup 5 tahun ) & next year masuk 6 tahun dah dekat Prasekolah.

Anak Perempuan Bonda

Zahra ni kalau bab bergaya bagi dekat dia lah hangpa oi. Dah lah suka berangan depan cermin, haha. Suka duk berdandan rambut, nak pakai cekak lah, clip rambut lah. Nak pakai baju apa semua dia yang pilih, over taw!.

Anak Perempuan Bonda

Ni memang buah hati pengarang jantung aku taw hangpa. Dia kuat menyakat. Akal tu panjang ja kalau dekat umah. Kalau aku panggil suka buat tak taw. Lepas tu bila cakap, Zahra tak sayang Bonda lagi hari ni kan?. Dia rasa dia nak sayang dia datang lah dekat aku. Kalau dia taknak, dia akan jerit "Taknak", sambil gelak & lari tinggalkan aku macam tu ja, hihi.

Tapi apa pun dia lah segala-galanya bagi aku. Bila nak tidur malam tu dia akan tidur dengan aku, nak aku teman dia tidur, peluk dia. Peluk tu sebab dia takut aku tinggal dia, haha. Tu yang buat aku rasa terharu tu. I love u so much anak!.



Keep Reading»

Kelas Renang Untuk Kanak-Kanak & Muslimah

Kelas Renang Di Swimrush Swimming  Academy


Assalamualaikum semua.

Selamat Malam hangpa!. Hangpa dah tidur ka?. Tidur apa awal-awal wei, esok kan hari minggu, hihi. Hangpa, aku nak tanya ni. Hangpa kalau hujung-hujung minggu kan, apa aktiviti hangpa buat dengan anak-anak hangpa?. P beriadah?, p taman permainan ka bagi anak p tuisyen?.

Macam aku kan, bila hujung minggu kadang-kadang aku bawak anak aku p jalan-jalan. Ya lah nak luangkan masa bersama. Sebab masa cuti lah yang ada untuk berikan perhatian lebih sikit pada anak. Masa hari bekerja ni, terhad sikit lah masanya kan.

Tapi baru-baru ni kan aku ada belikan anak aku kolam renang, so boleh lah cuti esok ni aku lawan berenang dengan dia dalam kolam tu, haha. Aku ni pun bukannya taw berenang hangpa, berenang dalam air cetek tu lepas lah. Teringin jugak nak belajar berenang ni, tapi dekat belah Taiping ni setahu aku takda lagi kelas renang. Tidak boleh aku join kan. Yang ada kelas renang ni pun jauh sangat, tapi bagi sesiapa yang duduk area KL nun, boleh lah join.

Hangpa berminat tak nak taw pasal kelas renang tu?. Meh aku nak share.

Kelas Renang Di Swimrush Swimming  Academy


Swimrush Swimming Academy Menawarkan Kelas Renang Untuk Kanak-Kanak & Muslimah


Swimrush Swimming Academy Menawarkan Kelas Renang Untuk Kanak-Kanak & Muslimah

Hangpa yang duduk area Batu Caves, Bangsar, Cheras & Shah Alam, hangpa boleh lah join kelas renang 'Basic Water Safety : Swim Fearless" by team Swimrush Swimming Academy ni pada setiap hujung minggu. Tapi bagi yang tak dapat nak sertai kelas ni pada hujung minggu, hangpa jangan risau sebab bukan hanya pada hujung minggu ja kelas ni diadakan, hari bekerja pun ada & kelas ni diadakan selepas pada waktu bekerja. Awesome kan?.

Untuk pengetahuan hangpa lagi, antara perkhidmatan yang disediakan oleh Swimrush Swimming Academy ni ialah perkhidmatan mengajar kelas renang untuk kanak-kanak & dewasa khususnya muslimah.

Depa jugak ada menawarkan kelas persendirian (private) & jugak menyediakan servis lifeguard. Pilihan belajar secara persendirian iaitu Home To Home Basis dimana jurulatih renang akan datang ke rumah hangpa. Yang bestnya hangpa, takda caj pengangkutan akan dikenakan ok!.

Bermula dari kanak-kanak seawal umur 5 tahun dah boleh join kelas ni. Kalau dekat kan, confirm aku masukkan Zahra dalam kelas renang ni dah. Di Swimrush ni jugak, bukan sekadar teknik asas renang ja yang diajar tapi silibis di Swimrush ni jugak menekankan kemahiran water survival & confidence program.

Selain tu, bagi yang tak taw macam mana nak menyelam dalam air, hangpa boleh belajar diving sedalam 1.2-1.8 meter. Sesuai untuk hangpa yang berminat nak belajar diving.

Swimrush Specialities


Swimrush Specialities

  • Hanya jurulatih wanita yang mengajar untuk kelas wanita.
  • Memberi penekanan tentang anti-drown. Jurulatih di Swimrush adalah lifeguard, jadi akan ada sesi Water Survival Techniques & meningkatkan Water Confidence.
  • Mengajar teknik asas : Breastroke, Freestyle, Backstroke & Butterfly.
  • Unik : Menyediakan Men Swimming Class secara eksklusif di cawangan Batu Caves.
  • Berpengalaman mengajar pelajar yang ada masalah "waterphobic".
  • Menyediakan kelas ganti.
  • PERCUMA Swimming Cap.
  • Turning from Zero to Hero Swimmer.

Cawangan Swimrush Swimming Academy

Cawangan Swimrush Swimming Academy

๐ŸŒผ Batu Caves : Kompleks Seri Siantan - Available kids, ladies & men swimming class.

๐ŸŒผ Bangsar : Jalan Turi Bukit Bandaraya - Private Pool - Kids swimming class.

๐ŸŒผ Cheras : Kompleks Sukan Desa Tasik - Available for ladies & kids swimming class.

๐ŸŒผ Shah Alam Seksyen 14 : Private Pool - Only ladies swimming class.

Untuk maklumat lebih lanjut & bagi pendaftaran kelas, hangpa boleh hubungi :

Call / Whatsapp : 

0133654711 Aisha @ 0175732807 Hazman






Keep Reading»

Bisnes Kad Simple & Cantik Dari BG Design

Tempah Dan Design Kad Murah Dari BG Design


Assalamualaikum semua. Selamat Hari Raya Eidul Adha, Maaf Zahir & Batin. Hangpa p mana raya-raya ni wei?. Aku tak kemana pun, dekat rumah ja. Malam ni terajin pulak nak update blog ni, hihi.

Tempah Dan Design Kad Murah Dari BG Design

Aku ni kan hangpa sebenarnya dah lama teringin nak tempah bisnes kad ni. Walaupun sebagai blogger yang suam-suan kuku ja kan, bagi aku bisnes kad ni penting sebenarnya. Bukan apa, kekadang join event tu, depa ada jugak ajak bertukar-tukar kad, kalau takda kad macam mana kan, huhu.

Aku pun mencari lah servis design bisnes kad yang murah. Nak jadikan cerita, aku memang kenal dengan owner BG Design ni, sebab dia pun blogger jugak. Tapi kenal melalui alam maya ja lah, tak pernah besrsua muka pun. Bila dah taw ada kawan yang buat bisnes kad ni, terus aku usha & tanya harga dekat dia.

Kad Bisnes Bertemakan Blog Sendiri


Kalau hangpa nak taw, BG Design ni menawarkan pelbagai servis percetakan dengan harga yang sangat berpatutan. Yang bestnya, hangpa boleh request nak design macam mana mengikut kesukaan & citarasa hangpa sendiri tapi dikenakan caj lah untuk design yang baru. Murah ja, mampu milik harganya. Macam aku ni, aku memang serahkan bab design ni pada BG Design untuk buatkan. Cuma aku request, design kad aku ni dibuat bertemakan template blog aku. Aku bagitaw aku nak simple ja & background colournya putih.

Takpa kalau hangpa takda idea atau tak taw nak desigm macam mana, BG Design ni boleh designkan istimewa untuk hangpa. Design dia memang eksklusif & fresh!.

Tempah Dan Design Kad Murah Dari BG Design

Tempah Dan Design Kad Murah Dari BG Design

Ni ha hasilnya, hangpa tengok lah sendiri. Apa macam, nice tak hangpa?. Bab Material kad ni aku tak berapa nak arif sangat. Cumanya permukaan kad aku ni, aku pilih yang glossy. Kertas glossy ni permukaannya licin, so tak mudah rosak kalau kena air.

Hangpa yang mana berkenan dengan kad aku ni & rasa nak tempah macam ni jugak, aku memang recomendkan BG Design ni. Sebab, harga depa memang sangat berpatutan & servis tip top hangpa!. Pantas!.

Pelbagai Produk Percetakan Daripada BG Design

Bisnes Kad Simple & Cantik Dari BG Design


BG Design ni bukan ja menawarkan khidmat mencetak & mendesign bisnes kad, ada banyak lagi produk percetakan yang ditawarkan oleh BG Design, antaranya ialah mencetak & mendesign banner, flyers, logo, kad kahwin, sampul duit raya & kalendar. Manalah taw kud hangpa perlukan khidmat yang tersebut, boleh lah cari BG Design.

Untuk maklumat lanjut, hangpa boleh hubungi BG Design di:

Laman Web : BG Design Resources




Keep Reading»

Antioxidant Serum|Sanny & Joleen Lifestyle

Serum Berasaskan Bahan Organik

Assalamualaikum semua.

Hai hangpa, selamat malam!. Malam ni aku nak sharekan dengan hangpa semua mengenai Antioxidant Serum. Zaman sekarang ni kan, macam-macam produk serum yang ada dekat pasaran kan, tapi zaman sekarang jugak kita lebih mementingkan produk yang mengandungi bahan-bahan organik, betul tak?. Aku sendiri pun, kalau nak beli serum ka apa, aku lebih mementingkan bahan-bahan organik yang terkandung dalam produk tu.

Serum Berasaskan Bahan Organik

So, hangpa pernah dengar tak pasal Antioxidant Serum ni?. Aku rasa tak ramai yang taw kan?. Takpa, meh sini aku nak cerita sikit sebanyak pasal Antioxidant Serum ni.

Antioxidant Serum ni adalah produk buatan Malaysia oleh Sanny & Joleen Lifestyle. Misi Sanny & Joleen Lifestyle ni adalah untuk menghasilkan produk-produk yang ringkas & jugak premium kepada penggunanya tanpa bahan-bahan kimia yang merbahaya serta dengan harga yang berpatutan.

Kandungan Antioxidant Serum

Kandungan Antioxidant Serum

Bahan-bahan utama yang terkandung dalam Antioxidant Serum ni ialah Tocotrienol (Vitamin E), Panthenol (Pro-Vitamin B5), Niacinamide (Vitamin B3), Calendula & Olive Oil. Serum ni tak mengandungi bahan-bahan kimia yang merbahaya serta takda wangian sintetik, perwarna tambahan & alkohol.

Keistimewaan Antioxidant Serum


Keistimewaan Antioxidant Serum

Apakah keistimewaan Antioxidant Serum ni berbanding dengan serum-serum yang ada dekat luar sana?. Antioxidant Serum ni istimewa sebab ia mengandungi 'Tocotrienol'. Apa tu Tocotrienol?. Tocotrienol ni adalah premium Vitamin E yang mengandungi 40-60 kali ganda antioxidant berbanding dengan Vitamin E alpha-tocopherol yang biasa digunakan produk-produk lain. Tocotrienol ni telah terbukti dalam kajian!. Hangpa semua boleh try p search dekat Google. Selain tu, Antioxidant Serum ni diformulasikan tanpa minyak & sejuk.

Antioxidant Serum ni mampu mencerahkan & menyihatkan kulit serta menghidrat kulit. Serum ni boleh hangpa pakaikan di kulit muka & jugak badan. Ianya tak berminyak & cepat meresap ke dalam kulit. Hangpa boleh gunakan dua kali sehari, selepas mencuci muka atau badan. Waktu yang disarankan untuk hangpa pakai serum ni ialah pada waktu siang & jugak malam.

Hangpa boleh dapatkan serum ni di mana-mana farmasi berdekatan hangpa. Senarai farmasi hangpa boleh tengok  di sannyjoleen.com

Untuk maklumat lanjut, hangpa boleh terus ke:

Fb : Sanny & Joleen


Keep Reading»

Brown Sugar Boba Fresh Milk|Monday Brew Cafe

Brown Sugar Boba Fresh Milk Viral

Assalamualaikum hangpa.

Brown Sugar Boba Fresh Milk Viral

Bulan lepas aku berkesempatan merasa Brown Sugar Boba Fresh Milk yang tengah duk viral sekarang tu dekat Monday Brew Cafe ni. Padahal aku rasa Monday Brew Cafe ni dah lama bertapak dekat Taiping ni. Tapi sebelum ni takda pulak aku berminat nak bertandang je sini, hihi.

Brown Sugar Boba Fresh Milk Viral

Dekat sini signaturenya memang Brown Sugar Boba Fresh Milk lah. Signature ni rupanya banyak tempat lain yang jual. Tapi ni memang first time aku nak rasa air boba ni. Orang ramai jugak dekat cafe ni tapi still masih dalam kawalan, takda nak kena tunggu lama pun. Tak sempat nak order lagi memang depa dah suggest dekat aku Brown Sugar Boba Fresh Milk ni dengan harga RM10.90. Harga ok kan, tapi sedap ka?.

Sedap Tak Brown Sugar Boba Fresh Milk Monday Brew Cafe ni?

Brown Sugar Boba Fresh Milk Viral

Fresh milk ni kalau kita minum dia saja, memang sedap lah kan. Tapi bila dah ada tambahan brown sugar ni, rasanya mungkin lain sikit kan. Than, bila aku rasa, sedap weh!. Boba dia pun ok tak terlalu manis @ pahit. So, balance semuanya dari segi rada & tahap kemanisan. banyak jugak boba dia letak dalam tu.

Untuk rate, mungkin 3/5 macam tu, hihi. Ni pendapat peribadi aku lah mengikut tekak aku. Hangpa boleh p cuba sendiri taw. Pasal isu Halal tu, terpulang pada hangpa lah. Selagi hangpa yakin, hangpa minum. Kalau ada rasa was-was tu, jangan minum ok.



Keep Reading»

Beautea by Safi Keluaran Terbaru Dari Safi Malaysia

Assalamualaikum semua.

Terima kasih pada yang masih sudi datang singgah ke blog aku.

Ni aku nak tanya hangpa ni, hangpa selalu minum teh kan?, tapi hangpa taw tak yang teh ni jugak banyak kelebihannya untuk bagi kulit kita sihat & cantik. Dalam teh ni ada ciri-ciri anti-oksidan, anti-penuaan & anti-radang yang dapat membantu menjaga kulit kita agar sihat & berseri. Teh mengandungi kafien & kaya dengan catechins & polyphenols, dua antioksidan yang dikenali untuk melawan jerawat & penuaan. Hari ni aku nak kenalkan hangpa dengan rangkaian produk terbaru keluaran Safi Malaysia yang berasaskan teh iaitu Beautea by Safi.

Beautea by Safi Produk Keluaran Terbaru Safi Malaysia

Beautea by Safi Produk Keluaran Terbaru Safi Malaysia

Beautea by Safi ni ada 4 jenis iaitu:

1.White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser.
2.Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser.
3.Apricot Tea Revitalising Face Scrub.
4.Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser

Hangpa taw tak apa kelebihan produk ni?. Kelebihan produk keluaran Safi Malaysia kali ni berbanding yang sebelum ni adalah produk Beautea by Safi ni diasaskan daripada ekstrak teh premium yang terpilih & menyegarkan serta gabungan bahan semulajadi bagi menyahkan kesan negatif pada muka kerana pencemaran, tekanan & produk kosmetik yang mampu breakdownkan kulit wajah kita. Dalam Beautea by Safi ni jugak ada anti PM 2.5.


Produk Beautea by Safi ni jugak dah diuji secara dermatologi yang mana ianya Alcohol Free, Paraben Free, SLS/SLES Free & Silicon Free.

Review Produk Beautea by Safi

Daripada 4 pilihan produk Beautea by Safi dekat atas tu, aku dah mencuba 2 daripadanya iaitu Apricot Tea Revitalising Face Scrub dan White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser.

Beautea by Safi - White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser

Beautea by Safi - White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser

White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser ni best sebab ia merupakan gel pembersih yang lembut & bebas sabun serta mampu membersihkan liang yang tersumbat & mengeluarkan kekotoran. Rumusan yang ada dekat dalam gel pembersih ni kaya dengan antioksidan bagi mengimbangi tahap kelembapan kulit, menghidrat & mengurangkan saiz liang-liang roma kita. Paling best sebab dia wangi!.

Beautea by Safi - Apricot Tea Revitalising Face Scrub

Beautea by Safi - Apricot Tea Revitalising Face Scrub

Bestnya dapat scrub muka kan, hihi. Scrub ni pun best jugak sebab ia membersihkan liang pori & membuang lapisan kulit mati tanpa mengeringkan kulit. Ia dirumus dengan ekstrak apricot & white tea yang kaya dengan antioksidan & membantu memulihkan tekstur kulit licin untuk kulit yang lebih cerah & berseri.


So, aku padankan dua-dua ni bagi mendapatkan kesan yang lebih baik untuk kulit muka aku. Setakat ni aku serasi ja dengan produk keluaran Safi ni. Nak guna pun yakin produk Safi ni sebab berstatus Halal & jugak bebas dari bahan kimia berbahaya. Hangpa pun jom lah try produk terbaru Safi, Beautea by Safi ni. Produk yang mampu milik dengan kualiti premium.

Lepas aku pakai produk Beautea by Safi ni kan, aku rasa kulit muka aku tak terlalu kering & rasa fresh. Tapi takda lah terlalu ketara, mungkin sebab baru lagi guna kan. So kita bagi masa sikit untuk dia sebati dengan kulit muka.

Dekat Mana Nak Dapatkan Produk Beautea by Safi?

Dekat Mana Nak Dapatkan Produk Beautea by Safi?

Hangpa boleh dapatkan di Watsons secara online atau boleh ja walk in ke Watsons yang berhampiran. Untuk pembelian online, klik http://bit.ly/2JTltHO







Keep Reading»

Review Filem Crawl

Filem Berkisah Hidupan Liar Alligator

Assalamualaikum semua.

Filem Berkisah Hidupan Liar Alligator
Sumber Google

Aku rasa kan macam dah lama aku tak menonton filem yang berkaitan dengan hidupan liar macam buaya mahupun alligator. Tapi baru-baru ni aku berpeluang menonton keganasan reptilia ni menerusi filem Crawl.

So, apa yang menariknya filem Crawl ni?.

Jalan Cerita Yang Mudah!

Filem Berkisah Hidupan Liar Alligator
Sumber Google

Ni adalah sedikit sinopsis tentang filem Crawl yang mengisahkan tentang seorang wanita bernama Haley ( lakonan Jaya Scodelario) yang dalam misi untuk menyelamatkan bapanya ( lakonan Barry Pepper).

Tapi, misi tersebut tergendala apabila Haley & bapanya terperangkap di bawah rumah depa ketika ribut taufan kategori lima melanda di kawasan kediaman depa.

Namun sebenarnya masalah tu bukan lah yang depa takutkan sebaliknya alligator yang terlepas & hanya menunggu masa untuk menjamah depa merupakan ancaman terbesar bagi depa.

Bagi aku, jalan ceritanya sangat mudah & sangat 'straight forward'.

Hangpa hanya perlu menonton macam mana dua beranak ni berusaha untuk keluar daripada ancaman alligator ni bagi menyelamatkan diri.

Barisan Pelakon Yang Underrated


Filem Berkisah Hidupan Liar Alligator
Sumber Google

Filem ni tak menggunakan pelakon yang ternama. Sebaliknya ia hanya dibintangi oleh Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson & Anson Boon.

Tapi tu semua tak menjadi masalah sebab semua watak penting dalam filem ni memainkan peranan dengan cukup baik.

Pujian harus diberikan pada pelakon utamanya Kaya Scodelario yang membawa watak Haley dengan terbaik sekali. Perasaan takut, bimbang & sedih semua diterjemahkan dengan sangat cemerlang.

Elemen Suspen, Seram & Terkejut


Sumbee Google

Untuk pengetahuan hangpa, filem ni diarahkan oleh Alexandre Aja yang turut menghasilkan filem The Hills Have Eyes, Piranha 3D & High Tension.

So, tak hairan lah pengarah ni dipilih sekali lagi untuk menghasilkan filem Crawl.

Jalan ceritanya tak meleret, & kita tak payah nak tunggu lama untuk menantikan kemunculan alligator pertama.

Bukan seekor ja taw hangpa, tapi dua ekor!. So, hangpa bayangkan lah macam mana dua beranak tu nak melepaskan diri dariada dua ekor alligator yang besar & ganas.

Elemen suspen & terkejut yang dipaparkan dalam filem ni secukup rasa & tak terlalu keterlaluan.

Malah, disebabkan karakter alligator yang selalu menyorok di bawah permukaan air, babak yang senyap ja pun dah buat kita tak senang duduk.

Kualiti CGI

Sumber Google

Kalau membabitkan watak haiwan dalam sesebuah filem ni kan, elemen yang memainkan peranan adalah kesan khas dia.

Untuk menjadikan setiap pergerakkan & tekstur pada alligator tu bukan lah mudah. Aku rasa filem Crawl ni berjaya menghidupkan buaya menerusi imej janaan komputer (CGI) ke dunia realiti. Kesan khas dia sangat realistik.

Papar Hubungan Anak & Bapa

Walaupun filem ni bagi fokus pada ancaman buaya ja, tapi ia masih menyelitkan kisah antara anak & bapa.

Filem Crawl ni memaparkan hubungan kekeluargaan yang rapat antara Haley & bapanya. Biarpun pihak berkuasa dah melarang Haley daripada memasuki kawasan perumahannya, tapi dia tetap nekad nak mencari bapanya.

Ada jugak dipaparkan babak imbasan bagi membawa kita mengenali lebih dekat hubungan antara depa.

Terasa tacing jugak aku part last filem ni wei. Nak taw kenapa?. Hangpa tonton lah filem ni sendiri nanti, haha.

Secara keseluruhannya, Crawl berjaya membuatkan filem berdurasi 1 jam 27 minit ni, tak terasa lama untuk ditonton. Cerita yang tak meleret & elemen suspennya cukup rencah.

Cuma aku rasa macam simple sangat cerita ni. Tak puas nak rasa takut & suspen, hihi. Apa pun aku bagi 6/10. Hangpa boleh lah try menonton ya!.




Keep Reading»

Dashing 2 In 1 Deodorant + Perfume Body Spray

KELUARAN TERBARU DASHING : DASHING 2 IN 1 DEODORANT + PERFUME BODY SPRAY UNTUK LELAKI

Assalamualaikum semua.

Kali ni entry aku khas buat lelaki-lelaki maskulin, hihi. Maskulin tapi kalau tak berapa nak wangi perempuan tak nak dekat taw. So, kali ni aku nak share dengan hangpa perfume & deodorant yang memang mengetarkan jiwa raga dengan bauannya, ewah!. Tak lain tak bukan, jenama yang memang umum dah taw, iaitu DASHING.

KELUARAN TERBARU DASHING : DASHING 2 IN 1 DEODORANT + PERFUME BODY SPRAY UNTUK LELAKI

Bagi peminat tegar Dashing, ni ada berita baik untuk hangpa ni. Dashing ada mengeluarkan satu lagi rangkaian produk khas untuk lelaki yang aktif iaitu Dashing 2 in 1 Deo + Perfume Body Spray. Untung lah orang lelaki aktif ni kan, siap ada wangian khas lagi, haha. Dashing Deo + Perfume 2 in 1 ni memang memenuhi kehendak lelaki aktif yang inginkan wangian & deodorant yang segar, maskulin & sesuai dengan gaya hidup aktif.

KELUARAN TERBARU DASHING : DASHING 2 IN 1 DEODORANT + PERFUME BODY SPRAY UNTUK LELAKI

Sesuai lah Dashing 2 in 1 Deo + Perfume Body Spray ni untuk suami aku, sebab dia banyak kerja luar. Banyak keluarkan peluh kan. Aku mesti lah nak suami aku wangi!. Selain penampilan, badan pun nak kena jaga hokay. So, ni lah pilihan wangian aku untuk suami aku.

DASHING 2 IN 1 DEODORANT + PERFUME BODY SPRAY UNTUK LELAKI


DASHING 2 IN 1 DEODORANT + PERFUME BODY SPRAY UNTUK LELAKI

Kenapa aku pilih Dashing 2 in 1 Deo + Perfume Body Spray ni?. Sebab senang kalau suami aku nak guna. 1 botol ja dah siap perfume & jugak deodorant. Orang lelaki ni, maklum ja lah bukan nak berenyah macam kita orang perempuan.

Sebagai peneraju dalam pasaran kelengkapan penjagaan diri lelaki, Dashing memahami keperluan lelaki & memberikan penyelesaian muktamad dengan melancarkan semburan badan Deo + Perfume. Pertama dari Dashing, satu produk yang menggabungkan kedua-dua manfaat deodorant & minyak wangi dalam satu botol.

Wangian ni dirumus dengan wangian Dashing Eau De Toilette, ia memberikan haruman maskulin tahan lama & dirumus dengan agen anti-bau & anti-bakteria, Deo + Perfume baru ni berkesan memberikan perlindungan 24 jam terhadap bau badan.

Semburan deodorant ni selalunya hanya mampu bertahan dalam 2 ke 3 minggu, lain pulak dengan Dashing Deo + Perfume ni sebab ia boleh menyembur sehingga 880 semburan, so tahan lah sehingga 146 hari. Ni bermakna satu botol mampu bertahan sehingga 5 bulan!.

Formula wangian ni adalah 100% deodorant. Menjimatkan & dapat bertahan lama serta didatangkan dalam pek bersaiz 120ml. Dengan reka yang bentuk ringkas & menawan ni, dah tentu lebih mudah untuk dibawa ke mana saja.

4 JENIS DASHING BARU DEO + PERFUME : 2 IN 1 DEODORANT & PERFUME BODY SPRAY UNTUK LELAKI!.


4 JENIS DASHING BARU DEO + PERFUME : 2 IN 1 DEODORANT & PERFUME BODY SPRAY UNTUK LELAKI!.

Variasi yang terdapat dalam rangkaian Dashing 2 in 1 Deo + Perfume Body Spray:

HATTRICK

Hattrick terhasil dari percikan gabungan haruman unik epal & kesegaran sitrus, bersulamkan nota bunga calitan amber.

ULTIMATE KICK

Wangian Ultimate Kick menampilkan haruman musim panas dengan gabungan lemon. Diperhebatkan lagi dengan kesegaran buah pelaga & diadun dengan nota asas dari vanilla & musky.

SPEED

Aroma klasik fougere dengan wangian kontemporari nota buah-buahan & diperbuat dengan nota musky.

HITMAN

Di dahului dengan aroma kesegaran citrus & ice cucumber. Diikuti dengan nota sichuan pepper & lavender berserta dengan patchouli & gaiac wood.

HARGA DASHING BARU DEO + PERFUME : 2 IN 1 DEODORANT & PERFUME UNTUK LELAKI


Produk ni hangpa boleh dapatkan di seluruh negara termasuk pasaraya utama, pasaraya hyper serta platform belian atas talian dengan harga RM12.20 sahaja!.

Untuk maklumat lanjut berkenaan produk ni, sila layari:

Fb : www.facebook.com/Dashing.MY/

Ig: www.instagram.com/dashing_ny/.





Keep Reading»